Kedves Partnereink!

Amennyiben nem tudja megjeleníteni a levél tartalmát, kérjük, kattintson ide!

Engedjék meg, hogy megköszönjük a hozzánk érkezett véleményeiket, javaslataikat! Szövegszerkesztőnket érintő fejlesztéseink és újdonságaink már ezek figyelembevételével valósultak meg.

Ebben a hírlevelünkben szeretnénk tájékoztatni Önöket a változásokról. . .

"Letisztultunk", gyorsultunk. . . - text editorunk új köntösben új funkciókkal

A "letisztultság" mára elsődleges elvárás, mércéje a funkcionalitás és az esztétikum ötvözése. A webes világban nélkülözhetetlen társai a megbízhatóság és gyorsaság.

CMS-ünk szövegszerkesztőjének új verzióját ezekre a pillérekre építettük.

Rendeztük sorainkat

Azoknak, akik nap, nap után használják szövegszerkesztőnket, talán a legszembetűnőbb változás, hogy gombjai sorrendjét "némiképp" átrendeztük. Mentségünkre legyen, ebben a változásban ergonómiai és funkcionális szempontok vezettek bennünket: igyekeztünk átláthatóbbá, könnyen kezelhetőbbé és felhasználóbarátabbá tenni szerkesztőpanelünket.

Itt még a régi. . .

 

. . . ez pedig már az új  

A művelet parancsgombok új helye a felső sor. Itt egy helyre kerültek a kivágás, másolás, a különböző beillesztési lehetőségek, külön-külön csoportba rendeztük a különleges karakter, idő és dátum, kép és táblázat, valamint hivatkozás beszúrásokat.

A link-hivatkozások (e-könyvtár, fórum, e-shop stb.) megjelenése modulkötött lett, attól függően jelennek meg a műveleti panelben, hogy rendszerünkben milyen modulokat használunk. 

Az alsó sorban kapnak innentől kezdve helyet a szövegformázási funkciók.

Nem csak szépek, de okosabbak

Néhány ikon megjelenésében is új ruhát kapott: a HTML, a formázás eltávolítása, a link megszüntetése, valamint a link, a kép és a táblázat beszúrása.

A táblázat szerkesztéshez kapcsolódó három korábbi ikont egyetlen szerkesztőgombra cseréltük le, amelyre kattintva a korábbihoz hasonló szerkesztőablak ugrik fel, bekérve táblázatunk általános jellemzőit, és továbbra is itt szerkeszthetjük a "haladó" tulajdonságokat. A már paraméterezett táblázatban cellán belüli jobb kattintással érhetők el a jól ismert "wordös" műveletek: táblázat törlése, cellák felosztása, összevonása, sor beszúrása, törlése stb.

 

"Keresés-csere" funkcióval is gazdagabb lett szövegszerkesztőnk: ezzel a művelettel az általunk megadott kifejezést a szerkesztett objektum teljes területén ki tudjuk cserélni egyetlen művelettel.

További újdonság, hogy a stílusbeállítás interaktív módon jelenik meg a szerkesztőpanel kijelzőjén: szövegszerkesztőnk a "stílus" és "bekezdésformázás" beállításait is megmutatja annak a szövegnek, ahol éppen állunk, vagy amely szövegrészt aktuálisan kijelöltük.

 

A "szövegszerkesztő háttérszínének átállítása" az előző négy szín helyett teljes színpalettát ad, sőt ha szeretnénk, meg is jegyzi (elmenti) a kiválasztottat. Ez nem jelenti azt, hogy honlapunk háttérszíne is változna egyben! Szerkesztésmódban azonban a szerkesztőpanel háttérszínét igazíthatjuk az alkalmazott betűszínekhez, az olvashatóságot kontraszttal javítva (pl. világos betűszín, sötét kiválasztott háttér).

. . .és gyorsabbak is

Végül, de nem utolsó sorban szem előtt tartva, hogy az Önök ideje számunkra is fontos, a szerkesztés mentési folyamatát is felgyorsítottuk. "Mentés"-nél ezentúl nem tölti újra a teljes oldalt rendszerünk, épp csak az aktuálisan szerkesztett objektumot, a változtatásokat a háttérben küldi el a szervernek. Ezért maga a szövegszerkesztő nem is kérdez "mentésre", a változtatások csak a szerkesztésből való kilépés előtti "mentés" esetén kerülnek be a gyorsító-tárba, így nyerve értékes másodperceket számunkra.

Az első meglepetések után, reméljük, örömmel fedezik fel szövegszerkesztőnk újdonságait! Kérjük, észrevételeiket, kérdéseiket, javaslataikat írják meg itt nekünk.

Az Önök megelégedésére igyekszünk mihamarabb újabb fejlesztésekkel, funkciókkal bővíteni, könnyíteni rendszerünk használatát!

 

Üdvözlettel:

PatroNet csapata

 

Amennyiben a jövőben nem kíván fejlesztéseinkről tájékoztatót kapni, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, és jelezze felénk szándékát e-mailben.