Kedves Partnerünk, leendő Honlaptulajdonos!

Előző hírlevelünkben megismertettük Önt a "keresőbarátság" fogalmával és alapfeltételeivel.
E havi "Jó, ha tudja!" Hírlevelünkben a keresőbarát honlap kivitelezésének lehetőségeiről szeretnénk áttekintést adni Önnek!

Az olcsóbb gyakran drágább!

Tapasztalataink azt mutatják, hogy takarékossági megfontolásból sokan döntenek statikus honlap készítése mellett, melynek módosításához - legyen szó akár egy telefonszám megváltozásáról - progamozói segítségre van szükség, ami igen költséges és időrabló eljárás.
Érdemes tehát azt is átgondolni, hogy milyen gyakran lehet szükség a holnap tartalmának módosítására, újdonságok, hírek, aktualitások feltöltésére. Ha a honlap folyamatos frissítését  - mely egyébként a Google fontos szempontja a találati listán elfoglalt helyezés szempontjából - tervezi, célszerű dinamikus honlapot választani.

Mi is az a CMS?

A CMS tartalomkezelő rendszert (Content Management System, CMS) jelent, mely egy olyan szoftverrendszer, aminek célja hogy a hon­la­po­kat érin­tő fris­sí­té­sek a na­pi ad­mi­niszt­rá­ci­ós mun­kák szint­jén - szak­irá­nyú kép­zett­ség nél­kül el­vé­gez­he­tők le­gye­nek. Az azo­nos tí­pu­sú tar­tal­mak elő­re ki­ala­kí­tott, egy­sze­rű ke­ze­lő­fe­lü­le­te­ken vi­he­tők fel a rend­szer­be, ahol azok pub­li­ká­ci­ó­ját már a rend­szer vég­zi el.
A CMS rendszer gondoskodik a tartalmak strukturált megjelenítéséről, statisztikák készítéséről, kiegészítő funkciók integrálásáról. A CMS általában kereshetőséget, verziókövetést, és sok más szolgáltatást is biztosít.
A CMS-ek legfontosabb tulajdonsága a dinamizmus. A tartalmat, annak megjelenését megfelelő jogosultság esetén bármikor, bárhonnan meg lehet változtatni, programozói segítség nélkül.
Meglehetősen sokféle CMS rendszer található a piacon, a szinte univerzális, elterjedt CMS-eken kívül rengeteg kisebb, korlátozottabb tudású CMS létezik.

Miért érdemes CMS rendszert használni?


A CMS rendszerben felépített honlapok az általános keresőbarát felépítés mellett rendelkeznek még bizonyos sajátosságokkal, melyek még inkább keresőbaráttá teszik honlapunkat.

A CMS oldalak kódolása keresőbarát. Minden oldal egyedi címmel és META fejléccel rendelkezik. Az oldal címe a böngészőablak bal felső sarkában található, a META adatai pedig rejtve, a forráskódban szerepelnek. A META adatok adott oldalra vonatokozó tartalmakkal való feltöltése igen pozitívan befolyásolja oldalunk helyezését a találati listában.

Érdemes az oldalt időről időre frissíteni. Nem gyökeres átalakításra van természetesen szükség, de kívánatos, ha időnként a tartalomban kisebb változtatásokat végzünk.
Erre kiválóan alkalmas az "Aktuális", vagy "Híreink" menüpont, esetleg egy blog-oldal, ahová éppen az új információk, érdekességek miatt visszajárnak a látogatók, ezzel forgalmat, látogatottságot generálva az oldalon.

Túl azon, hogy a honlapunk publikus felületén található honlap térkép (sitemap) a látogatót segíti az oldalon való tájékozódásban, optimalizálási szempontból is nagy jelentőséggel bír. A Google rangsorolásában fontos szempont, hogy a honlapon könnyű legyen navigálni, és minden oldal könnyen, néhány kattintással elérhető legyen. A sitemap használatával minden oldal két kattintással elérhető, így a keresőrobotok is bejuthatnak honlapunk minden oldalára és indexelhetik azokat. 

Az általános oldaltérképtől eltérően a Google Maps egy olyan fájl, mely kifejezetten a robotnak készül egy szabványos protokoll keretein belül. Használatával
tájékoztathatjuk a keresőt olyan fontos tartalmak létezéséről, melyet eddig még nem tárolt le. Vagy azért mert nem tudja elérni (a használt technika sajátosságai miatt, pl.: flash) vagy olyan mélyen van a hierarchiában, hogy túl sok hivatkozáson keresztül érhető csak el, amit a Google már nem követ, vagy egyszerűen túl új még az oldalunk.

Ha a gyak­ran elő­for­du­ló, ma­gya­rá­zat­ra szo­ru­ló rö­vi­dí­té­seket, szó­ma­gya­rá­za­tokat vagy hi­vat­ko­zá­sokat (lin­kek) a rendszer "Autolink" funkciójával au­to­ma­ti­ku­san linkké nyilvánítjuk, tovább erősítjük honlapunk találati pozícióját. (Ebben a hírlevélben például a "CMS" szó minden előfordulási helyén link, a www.patronet.hu egy bizonyos oldalára mutat.)

A CMS rendszer rendelkezik továbbá RSS (Re­ally Simp­le Sin­di­ca­ti­on) kimenetellel, mely kommunikációs szab­vány lé­nye­ge, hogy a fel­hasz­ná­lók elő­re be­ál­lít­hat­ják, hogy hon­nan sze­ret­nék a friss hí­re­ket meg­kap­ni, ame­lyek egyet­len fe­lü­le­ten hoz­zá­fér­he­tők, ke­zel­he­tők lesz­nek. RSS olvasó  beállítható nemcsak honlapokon, hanem mobiltelefonokon, iPhone-okon, PDA-kon, sőt az Outlookban is.
Az RSS használatával hí­re­ink a sajátunkon kívül ezer má­sik ol­da­lon is meg­je­len­hetnek, kül­ső­sé­gek­től, for­má­zás­tól és fő­leg rek­lá­mok­tól men­te­sen te­he­tjük köz­zé vé­le­mé­nyünket, hí­re­inket egyéb ol­da­la­kon.

Honlapunk minden oldala rendelkezik egy ún. ShortLinkkel, ezek paraméterezhetőek. CMS rendszerünkben  az adott oldal azonosítására szolgáló kódsorból összeálló ShortLink mellett - pl. http://www.konyvnet.hu/kategoria.php?kategoria_id=541&knsid=GcWHZOa59smDb6u6dA7rKldNKa2fn1JA0y2p9i8IqjuZguARr5 -  keresőbarát módon is paraméterezhetjük őket, és beszédes, keresőbarát webcímeket hozhatunk létre, melyek akár adott termék nevét is tartalmazhatják: http://www.zarkakft.hu/termekeink/Furnér_ajtók/DEMEDICI_furnér_beltéri_ajtó. A "beszédes" ShortLinkek igen nagy súllyal esnek latba a találati lista sorrendjét tekintve.
Ezen ShortLinkek elkészítésekor rendszerünk ékezetes URL-ek létrehozására is lehetőséget nyújt.

Ha honlapunkon egy meglévő oldal helyett új oldalt hozunk létre, akkor a korábbi oldalra mutató linkek hibás, törött linkként jelennének meg. A CMS rendszerben működő webcím árirányítás viszont megadja azt a lehetőséget, hogy a régi linket az általunk létrehozott új oldalra irányítsa át, a régi oldal eddig elért PageRank értékével együtt!

Honlapján Google Analytics használatával kihasználhatja a hatékonyabb webhelyelemzésben rejlő lehetőségeket, melynek követési kódja a honlapba beépíthető.

Ön is szeretné leendő honlapját keresőbarát CMS rendszerben elkészíttetni?

Ehhez nem kell mást tennie, mint felvennie velünk a kapcsolatot, hogy megismerhessük az Ön konkrét igényeit, amire a legjobb megoldást tudjuk nyújtani. Várjuk jelentkezését a 06-1-452-0050-es telefonszámon vagy a vass--.at.--patronet.net e-mail címen!

EXTRA KEDVEZMÉNY!


Ha Ön 2010. május 30-ig nálunk rendeli meg keresőbarát PatroNet CMS rendszerű honlapja elkészítését, úgy annak elkészítési díjából 10% "Jó, ha tudja" kedvezményt adunk! Sőt! Ha domain nevét is nálunk regisztrálja/regisztrálta, akkor a regisztráció költségét is jóváírjuk a honlap kivitelezésének számlájából
!

Hasznosnak találta hírlevelünket?

Igen

       Nem

Kérjük, kérdésünkre való válaszadásával jelezze, hogy  "Jó, ha tudja" Hírlevelünkben hasznos és közérthető információkat kapott-e!

A szavazáson túl a johatudja--.at.--patronet.hu e-mail címen szívesen vesszük egyéb javaslataikat, észrevételeiket Hírlevelünkkel kapcsolatban.

  

Szép napot kíván,
a PatroNet csapata

Amennyiben a jövőben nem kíván tájékoztatót kapni, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, és jelezze felénk szándékát e-mailben.