PatroNet CMS

Az Autolink funkció segítségével megadhat szavakat ill. szókapcsolatokat, melyek a honlapon automatikusan a megadott webcímre mutató hyperlikként jelennek meg.

Az Autolink adatbázisba több típusú autolink vihető fel. Felvihető egyszerű link vagy rövidítés magyarázat (acronym), valamint két típusú szótár link.

A felvitelkor meghatározhatjuk, hogy a megjelenő szó, milyen típusú linkként jelenjen meg. Ez lehet egyszerű link, rövidítés, szótár vagy lexikon.

Link

A link típusú

autolink

, egy egyszerű hivatkozássá alakítja a megjelenő szöveget, a megadott webcímre. A beállított webcím lehet belső (saját honlapunk valamelyik oldala) vagy külső hivatkozás (valamilyen másik honlap egy oldala) .
Példa: CMS vagy kereső optimalizálás

Rövidítés (acronym)

A rövidítés típusú

autolink

nem teszi linkké a megadott szöveget, hanem szaggatott aláhúzással jeleníti meg azt. A kurzort a szöveg fölé víve, egy buborékban jeleníti meg a rövidítés magyarázó szövegét.
Példa: NATO

Szótár

A szótár hivatkozás a megjelenő szót, a szótár szócikkeként jeleníti meg. A megjelenő szó előtt kis piktogram jelenik meg, a szóra kattintva pedig felugró ablakban a szócikket olvashatjuk.
Példa:  RDF

Lexikon

A

lexikon típusú autolink

hasonló a szótár típushoz, annyi különbséggel, hogy a lexikonba felvihető szócikk tetszőleges formázásokat és képeket tartalmazhat.
Példa:  lexikon péda

keyAdvert - kulcsszó hirdetés

A kulcsszó hirdetés, az előre megadott szavak főlé víve az egeret, egy szöveges hirdetést jelenít meg.  A link ebben az esetben, kétszer aláhúzva jelenik meg, a kattintást pedig számolja a rendszer.
Példa: keyAdvert példa

 

Powered by Hewlett-Packard


Híreink RSS formátumban
CsomagokRendszerfunkciókSzolgáltatásainkKeresőoptimalizálásReferenciáinkHonlapkészítésSitemapHírekOnline áruházDomain • Budapest térkép
No Software Patents Google PageRank

 

‹ Oldal elejére ›

 

A weboldalon található anyagok kizárólag a PatroNet Kft. engedélyével és a forrás megjelölésével használhatóak fel.